Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

simsII

13. 9. 2010 15:59
Jeden takový novinář

investigativec sedí na MV, hádejte jak se jmenuje?  ;-D

0 0
možnosti

snaduzdost

13. 9. 2010 10:02
"možnostem šmírování novináři

bychom měli stanovit určité limity," cituje autor Doležala. V tomto případě má ten Doležal pravdu. 

0 0
možnosti

Glock Mark VIII.

13. 9. 2010 9:55
Trochu chápu toho Doležala

Víte, ona ta absolutní novinářská beztrestnost také může udělat pořádný problém. Americká média zcela běžně dokáží "vyrobit" známého člověka a také ho kompletně "zničit".

Když o někom napíší, že dotyčný je "pedofil", protože to prohláil "zdroj", tak je dotyčný společenským vyvrhelem, nezaměstnatelným k tomu.

.

Celé je to onen známý problém "kdo hlídá hlídače", tedy "kdo hlídá novináře, kteří hlídají společnost".

0 0
možnosti

Pražák jako Brno v2.0

13. 9. 2010 9:58
Re: Trochu chápu toho Doležala

To asi jo, nicméně neviděl jsem zatím článek o tom, že by někdo z politiků byl pedofil a doma si projížděl fotky.. ale o schůzkách atd je toho každej tejden dost...

0 0
možnosti

jendazmoravy

13. 9. 2010 9:43
Myslím, že jste dost naivní

Autore, při vší úctě, článek je hodně naivní. Vy asi věříte na nějakého investigativního novináře s horoucím srdcem a čistýma rukama. Já jsem poněkud skeptičtější. Ty kauzy invesigativců mají jednodušší pozadí - buď že někdo má informaci a nemůže ji zveřejnit pod vlastním jménem, tak prostě použije novináře jako bílého koně pro zveřejnění té části informace, kterou sám chce vynést. Nebo druhý případ - někdo chce někoho poškodit a tu informaci si "vyrobí" a novináři kvůli čtenosti zveřejní cokoli.

Prostě investigativní novinář je v mnoha případech jen užitečný idiot, v tom zbytku to může být i znalý manipulátor.

0 0
možnosti

buxus

13. 9. 2010 9:56
Re: Myslím, že jste dost naivní

To máte jistě pravdu, v některých případech tomu tak určitě bude. Ale co v ostatních případech? Kolik afér by prošlo nepovšimnuto? A všimněte si, že zkorumpovaní politici se bojí víc novinářů než policie. 

0 0
možnosti

tom-2718281828459

13. 9. 2010 9:42
novináři

mě spíše překvapuje že novináři tu korupci s velkou slávou objeví, nějakou dobu se to omílá ve všech novinách, ale za po pár týdnech se na to zapomene a vše se ututlá.  Proč prostě jednou za rok neprojdou všechny velké průsery roku předchozího a nezjistí jak bylo jejich vyšetřování zakončeno.

0 0
možnosti

petrph

13. 9. 2010 9:41
smutné je ovšem i to

Že i novináři odhalují své kauzy s několikaletým zpožděním, kdy nevýhodné obchody jsou dávno uzavřeny, statní peníze zaplaceny, politici za vodou (resp, na jiné funkci). Přínos takové investigativní práce je pouze ve velkých titulcích v novinách, a co je možná smutnější její úsilí začíná a končí v získání prohlášení jakéhosi svědka, který se náhle rozhodl o těch nepravostech promluvit. Shodou okolností zrovínka v době kdy se prohodila vládní koalice a je na koho plivat ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Jsem rodilý Brňák, moravský patriot a český vlastenec. Momentálně pracuji pro Evropskou komisi, kde mám na starosti prosazování účinnějších opatření pro boj s korupcí zejména při správě fondů a dalších finančních prostředků EU.
I proto, že vidím nedostatky veřejné správy zblízka, podporuji pravicovou politiku malého, úsporného, ale silného státu, širokých individuálních práv a odpovědnosti občanů, jakož i spojenectví s nejvyspělejšími demokraciemi Západu... u nás tedy politiku ODS.

Seznam rubrik